27.9.16

Hem d'apreciar la nostra vida per entrar en contacte amb la nostra bondat

BENESTAR I SALUT

SER HUMÀ

Què significa ser humà?
Qui som? Com a persones, tant individualment com col·lectivament.
Què és la naturalesa humana?
Com a éssers humans, som egoistes o som bons en essència?
Si som bons, per què tanta agressió i egoisme?
Què és realment important?

En aquests moments la nostra identitat com a persones humanes s' està posant a prova. El medi ambient, la gana, la desigualtat… són alguns dels problemes actuals. La naturalesa humana està immersa en el nucli d'un cercle, envoltada de confusió, de foscor, d'incertesa i de por.

Sobrevivim però no ens sentim interiorment. Ens cal curiositat per sentir-nos i connectar amb la nostra bondat, amb la vida.

SENTIR és un aspecte important de la meditació. Si ens permetem sentir, podrem cuidar-nos, fer-nos els nostres amics i comprendre com se senten els altres. Ens podrem comunicar, en canviar l'egoisme i l'agressió habituals en la nostra societat per la saviesa i la compassió.


La comunicació, les relacions amb les amistats, amb la família i amb les persones en general poden constituir una forma senzilla i quotidiana de connectar amb la nostra bondat i començar a transformar la societat.

Una altra reflexió important per millorar la societat és preguntar-nos: Com veiem els nostres nens? Bons? Com els estem educant? Quins principis i quins valors els estem transmetent?. Ens cal crear una bona societat humana amb principis il·luminats com l'amor i l'amabilitat.

La visió il·luminada és donar llum a la foscor. Veure en l'adversitat el que és possible fer. Aquest és l'esperit del guerrer. Les persones amb aquest esperit guerrer, lluny d'espantar-se i retirar-se, creixen, mostren fortalesa, valentia i s'involucren. No donen mai per impossible la humanitat, reconeixen la bondat inherent de les persones i transmeten la confiança necessària per millorar.

Aquesta visió s'aconsegueix tocant l'interior de la persona. TOCAR, experimentar, és un altre aspecte important de la meditació.

Es podria dir que la societat és com un ésser humà gegant, feta de molts tu i jo. Per això la transformació es dóna d'ésser humà a ésser humà. Obrint el cor i sent qui som. Així doncs, una simple conversa entre dues persones, dialogant sobre coses senzilles, de manera càlida i amable, té un gran poder de transformació.

La meditació és SER humà, acceptar que existim, experimentar la humanitat i i això és un fet extraordinari. Relaxar-nos, dins un estat de descontent personal, no és suficient. Hem d'apreciar la nostra vida, el nostre cos i la nostra ment per entrar en contacte amb la nostra bondat.

La naturalesa de la ment humana és bona. Meditar és comprendre.
Si som capaços de veure aquest vincle que ens uneix, de tocar la nostra bondat, la humanitat se sentirà com una sola família.

El principi de la bondat fonamental té aquest poder.
Es tracta de ser qui som: Éssers humans.

Francesc Carmona
Guia de meditació

Setmanari El 3 de Vuit (23.09.2016)

No hay comentarios:

Publicar un comentario